El president del grup municipal del PSC, Felip González, ha afirmat que les escales mecàniques anunciades a la Baixada dels Drets i ara posades en dubte pel mateix equip de govern de l'Ajuntament "no són altra cosa que un nou cas Carrefour; és a dir: canvis urbanístics que es pretenen fer passar del color de la paret en un exemple més que l'esbombada transparència del govern topa, de tant en tant, amb la unilateralitat".

Així ha valorat la decisió de l'equip de govern de "deixar oberta la possibilitat de renunciar a una obra anunciada a bombo i plateret el mes de novembre del 2014". Segons González, així ho va haver de reconèixer el regidor convergent Jordi Serracanta "forçat per una pregunta del grup municipal del PSC" després que els regidors socialistes "vam descobrir, quan vam repassar la documentació del ple, un canvi en la previsió de posar les escales mecàniques que fins ara estaven definides i quantificades i que ara apareixien com a no vinculants".

El polític socialista denuncia que "novament ens trobem amb un canvi del plantejament anunciat pel propi govern que, si bé en precampanya electoral es compromet, ara, sense anunci previ, i sense comentar-ho a l'oposició en comissió informativa, es vol posar en qüestió per la via dels fets consumats i no per la via del diàleg".

Segons el polític socialista, el govern de Valentí Junyent "torna a caure en el que es podria anomenar com l'estil Carrefour de transparència municipal".