La reurbanització del carrer del Joc de la Pilota de Manresa estarà completament enllestida abans de Nadal, però no anirà acompanyada, com temien els comerciants del sector, de l'avançament de les fotomultes de la ubicació actual al xamfrà amb el carrer de Sobrerroca.

Les circulacions dels vehicles quedaran bàsicament com estaven i s'hi afegeix la millora que suposarà l'obertura de 47 places de zona blava en dos solars a banda i banda del carrer de la Dama.

Els treballs per urbanitzar els dos solars començaran un cop s'acabi la feina al Joc de la Pilota, ja que un dels espais es fa servir per dipositar-hi el material d'obra.

L'únic canvi d'itineraris serà al carrer Puigterrà de Dalt, on es donarà continuïtat a la circulació entre plaça Infants i plaça Lladó i es permetrà la sortida cap a la carretera de Vic i el sector del carrer Bilbao.

Tot i que no hi haurà reordenació del trànsit ni ampliació de l'illa de vianants sí que es farà un reforç de la senyalització per marcar l'ampliació de la zona de prioritat invertida de circulació, o sigui, aquella en què el vianant té preferència sobre el vehicle privat.

Així, la prioritat invertida que ara començava al xamfrà del Joc de la Pilota amb el carrer Sobrerroca es trasllada a la plaça Infants.

Més senyalització

La regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, va explicar en la visita d'obres feta ahir que la senyalització serà molt específica i deixarà clar que hi ha preferència per als vianants a l'inici de la plaça infants i del carrer Hospital.

Tant a la zona d'aparcament sota control horari del carrer de la Dama com al Milcentenari hi haurà parquímetres nous tàctils amb lectors de codi QR que permetran la lectura de vals descompte d'un euro del preu de l'estacionament que es repartiran entre els comerciants.