"Si algú demana a què destina la Generalitat els seus recursos minvats i controlats, pot venir a Ampans", va dir amb contundència ahir la vicepresidenta del govern i consellera en funcions de Benestar Social, Neus Munté, durant la jornada de portes obertes de la residència de l'entitat Comtals II. Des de l'octubre acull vint persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorns de la conducta que requereixen un programa d'atenció especial. Té capacitat per a deu persones més.

"Això és casa seva, i nosaltres som uns convidats que venim a treballar-hi", va explicar la directora de la residència, Teresa Catot, que va fer de guia de les autoritats durant la visita. A més a més de la vicepresidenta i consellera, hi havia l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, regidors, autoritats i familiars dels usuaris del centre.

La residència està dividida en diversos blocs. Els usuaris comparteixen una sala d'estar-menjador, i les habitacions i els serveis són al seu voltant. També hi ha espais en comú com la cuina, el centre de dia i el gimnàs, que és una sala polivalent.