La denúncia feta pel PSC de Manresa que els usuaris de la línia de Renfe amb Barcelona perden sistemàticament un mínim de 5 minuts del seu temps perquè els horaris no estan bé ha donat un primer fruit i la companyia ferroviària comprovarà si hi ha un desajust.

Un cop el PSC va fer pública aquesta situació, en forma de moció presentada al ple de l'Ajuntament, Regió7 es va posar en contacte amb Renfe per tenir el seu punt de vista i la companyia va respondre que per temes de planificació d'horaris i serveis la pregunta que es plantejava s'hauria d'adreçar al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, com a titular del servei.

Renfe va deixar clar que la companyia era un operador que prestava el servei que el titular, la Generalitat, li marcava.

El pas següent va ser entrar en contacte amb el departament de Territori i Sostenibilitat, que ha demanat a Renfe que estudiï si és realment possible reajustar els horaris del trens per escurçar el temps del viatge.

Això és el que està fent la companyia en aquests moments. Tot i que no hi ha una resposta oficial, fonts de l'empresa ferroviària han explicat a Regió7 que, a hores d'ara, els horaris estan ajustats al màxim i cal tenir en compte que els trens de Manresa en entrar a Barcelona passen pel túnel de plaça de Catalunya, on coincideixen amb trens de les línies R1 i R3.