La Reial Confraria de la Puríssima Concepció clourà dimarts a les 6 de la tarda la celebració del seu 525è aniversari amb la programació d'un gran concert de música sacra a la basílica de la Seu: l'estrena a la Catalunya Central de l'oratori La passió de Maria, de Howard Blake.

L'obra serà interpretada per Ars Aurea Sonora i el mateix Howard Blake dirigirà una orquestra de 20 músics, 50 cantaires i 4 solistes. Es faran dues actuacions a Catalunya, a banda de la de la Seu de Manresa s'escenificarà, el dia abans, al monestir de Poblet.

El concert té un preu de 20 euros i les entrades es podran adquirir mitja hora abans de l'inici i també per Internet a www.arsaureasonora.org. El mateix dia, festivitat de la Immaculada, a les 11 del matí se celebrarà una missa conventual solemne presidida pel vicari de la Seu, Xavier Estopà, concelebrada pels canonges de la col·legiata i amb la presència d'autoritats.

En tot el programa commemoratiu els actes religiosos han tingut un protagonisme central, ja que la devoció mariana és la raó de ser de la confraria.

L'actual president de la Confraria de la Puríssima, Josep Maria Ballonga, ha recordat que diumenge tindrà lloc la tradicional passada de la bandera de la Puríssima, des de la basílica de la Seu pels carrers de la ciutat, amb la participació dels Trabucaires de Manresa, el grup de percussió Batrakes i l'hereu i la pubilla de la ciutat.

L'Avalot de les Faves

Entre els actes organitzats en- guany destaca la celebració d'una taula rodona amb la participació de Josep Maria Gasol, canonge i cronista oficial de la ciutat, sobre la "Història de la confraria"; fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins, que va parlar de la "Tradició Immaculista a Catalunya"; i Llorenç Ferrer, historiador i professor de la Universitat de Barcelona, que va tractar "L'Avalot de les Faves". L'acte va ser presentat i moderat per Marc Marcè, director de Regió7.