La modificació aprovada unànimement pel darrer ple municipal perquè a les obres d'urbanització de la Baixada dels Drets de Manresa es puguin fer o no unes escales mecàniques ha estat el detonant d'un posicionament conjunt de les associacions de veïns del centre històric per demanar més comunicació per part de l'Ajuntament i fer una crida urgent a "dignificar" els barris.

Les presidentes veïnals Carme Carrió, de les Escodines, i Anna Martínez, del Barri Antic, i el president de Vic-Remei, Vicenç Cano, demanen a CiU i ERC que "abans de portar al ple municipal canvis respecte als acords presos anteriorment" ho comuniquin a les entitats veïnals i socials afectades, per tal de saber si aquestes hi estan d'acord o no. Afirmen que si no s'actua d'aquesta forma "la falta de transparència en tots els assumptes que afecten de manera significativa els barris, no ajuda al diàleg que sempre hem de tenir entre tots nosaltres".

Les tres entitats veïnals afirmen que "tot el nucli antic de Manresa necessita una actuació urgent de cara a dignificar els barris", que ha de prendre en consideració els "drets propis" de cada un d'ells.

Creuen que Manresa "ja fa molt de temps que ha quedat endarrerida amb relació a l'atenció que en altres ciutats han tingut amb la rehabilitació dels seus nuclis antics o històrics".