El camí entre el Pont Vell i la creu del Tort que historiadors locals reivindiquen que cal recuperar perquè és públic, no existeix oficialment. Tot i que és un itinerari que hi ha qui afirma que va ser utilitzat molt temps, no consta en la documentació municipal, raó per la qual el propietari de la finca no estaria obligat a mantenir-lo obert. L'existència o no del dret de pas és objecte d'un llarg litigi.

Pere Foradada, que és el propietari de la finca per on passa el suposat camí, que ell va barrar fa més d'una dècada amb un mur, va demanar un certificat a l'Ajuntament de la seva existència per utilitzar com a prova en un judici que el 2001 el va enfrontar amb una família veïna que exigia passar pel camí en considerar que és públic. Foradada va guanyar el cas.

El 24 de novembre, Regió7 es va fer ressò de la denúncia feta pel Centre d'Estudis del Bages, els Amics de l'Art Romànic del Bages, l'advocat Lluís Matamala i Raquel Valdenebro, que ha treballat molts anys fent recerca en patrimoni. Es queixaven que l'Ajuntament no hagi fet enderrocar el mur que va construir el manresà a la seva finca, de tal manera que el camí que defensen com a públic i anomenen de la font de Fans tingui sortida a la creu del Tort, passant per la propietat de Foradada. Segons aquest, com va expressar a través d'aquest diari en aquell article, el mur el va construir per evitar esllavissades de terra. Recorda que amb la urbanització de la Balconada, l'aigua que anava a parar al torrent que passa per la seva propietat va veure augmentat el cabal de manera important perquè els camps de terra, que abans s'encarregaven d'absorbir-la, en part havien estat substituïts per asfalt. Aporta una instància presentada a l'Ajuntament el 1972 per un veí del carrer Nou de Santa Clara, que ja aleshores reclamava solucionar-ho. Per a Foradada i el seu advocat, Joan Planas, l'escrit demostra que el mur que ell va construir fa anys era necessari, i que per allà el que sempre ha estat clar que hi ha passat és un torrent, no un camí. Fa notar que si fa pública la seva versió és perquè, "no sent veritat que hi hagi un camí, no puc deixar passar que em carreguin el mort".