Convergència i ERC de Manresa han iniciat les negociacions formals de valoració dels 6 mesos del pacte de governabilitat i de configuració del nou executiu amb l'entrada dels republicans a l'equip de govern de l'Ajuntament després de l'aprovació del pressupost municipal per al 2016 el pròxim 17 de desembre.

A les reunions hi participen els presidents locals de les dues formacions i els números 1 i 2 dels grups municipals: Jordi Serracanta, Valentí Junyent i Antoni Llobet, per part de CiU, i Ramon Fontdevila, Mireia Estefanell i Marc Aloy, d'ERC.

D'aquesta forma passen a la següent fase de l'acord d'investidura i governabilitat que preveu deixar el rol de donar suport extern a l'executiu i assumir directament responsabilitats de govern si hi ha acord en els pressupostos.

L'absència d'entrebancs insalvables en la negociació no vol dir que no hi hagi hagut entre els dos socis debat intens, tant a l'hora de dissenyar el nou pressupost municipal com d'establir el repartiment de càrrecs.

Pel que fa al nou pressupost, ERC vol que visualitzi clarament el gir social de l'Ajuntament, mentre que CiU insisteix que no estirar més el braç que la màniga és precisament la garantia de poder destinar recursos a atendre les persones en una situació més vulnerable.