Sobre les crítiques rebudes pel col·lectiu de joves Arran en relació amb com ha portat l'Ajuntament el canvi d'horaris de la sala d'estudi del Casino (vegeu edició d'ahir), el regidor de Cultura, Joan Calmet, ha manifestat que la decisió "es va prendre després de la darrera reunió de la taula de treball, que va tenir lloc el 26 de novembre, amb l'assistència de representants d'estudiants de la ciutat, tècnics municipals dels àmbits afectats i el regidor, i a la qual no va assistir cap membre d'Arran, tot i haver-hi estat convocats. L'equip de govern rebutja, doncs, que el nou horari sigui 'una decisió unilateral' i no consensuada", remarca.

Calmet puntualitza que el nou horari (que redueix de 40 a 9 les hores setmanals d'obertura) "s'adapta a l'ocupació real de l'espai" i demana "tenir en compte que els recursos humans i pressupostaris són limitats" i que, per tant, "seria irresponsable mantenir una oferta que, en aquest moment, estaria per sobre de la demanda", considerant que "hi ha un bon nombre de sales en altres equipaments amb horaris d'obertura amplis".

En un comunicat, Arran insisteix que treure conclusions de la sala d'estudi en una prova pilot de tres mesos va ser "precipitat"; recorda que és una demanda que fa anys que dura, i retreu el poc rendiment de l'espai "a la poca difusió" que se'n va fer. Creu que qüestionar-ne la viabilitat en el poc temps de funcionament que portava "denota poca voluntat del govern de CDC de mantenir-la". En fa una lectura electoralista per la data en què es va obrir i diu que és resultat de "tenir un govern liberal".