La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages ha complert el tercer aniversari de l'assemblea celebrada a Manresa que va posar en marxa un moviment d'activisme social a hores d'ara plenament consolidat a la ciutat, i un dels més actius de Catalunya i del conjunt de l'estat espanyol.

Després de mil cent dies d'activitat, el balanç que en fa la PAHC és de cinc blocs ocupats al llarg de tot aquest temps, prop d'un centenar de persones sense casa reallotjades i centenars de desnonaments aturats.

De fet, la situació es podria plantejar d'una altra forma: quantes persones més haurien estat desallotjades de casa seva i quantes dacions en pagament i lloguers socials s'haurien deixat d'aconseguir si no s'hagués creat un moviment de desobediència, pressió directa sobre les entitats financeres i les administracions i d'assessorament i acompanyament dels afectats?

El 2 de desembre del 2012 començava la singladura de la PAHC Bages amb una assemblea en la qual van participar una setantena de persones.