Satisfacció entre els responsables del mercat de la Rejoguina de Manresa. «Al llarg de la tarda la iniciativa ha tingut una bona acollida i moltes persones han vingut a comprar joguines», explica la responsable de la campanya, Mireia Arrieta. Molts dels ciutadans, a més, ja coneixien la campanya i hi han anat expressament a adquirir algunes de les joguines que estaven a la venda.

La Rejoguina és una iniciativa promoguda cada any per la Comunitat de Sant´Egidio i el Moviment El País de l´Arc Iris amb l´objectiu d´aconseguir diners, amb la venda de les joguines reciclades, per a un projecte destinat a tractar el infants malalts de SIDA a deu països d´Àfrica. «El tractament costa 600 euros per persona», afegeix la responsable de la campanya.

La Rejoguina s'ha celebrat avui a Manresa conjuntament amb Barcelona, Tarragona i altres ciutats europees. «A part d´aconseguir diners per a aquest projecte, també és una forma d´apropar la realitat de molts països d´Àfrica a la gent d´aquí», comenta Arrieta.

A Manresa, la venda de joguines s'ha fet a la plaça Sant Domènec. Per cinc euros, s'han pogut adquirir tot tipus de joguines i, a part, també s'ha col·laborat en la campanya tot degustant xocolata desfeta per berenar.