Convergència i Esquerra cremen etapes per configurar un govern conjunt a l´Ajuntament de Manresa no fet a pedaços sinó de bell nou amb una estructura estil cremallera.

Si el número 1 indiscutible és el convergent Valentí Junyent, no hi ha hagut resistències de CiU perquè la número 2 sigui la republicana Mireia Estefanell com a primera tinent d´alcalde.

La cremallera s´explicitarà en les quatre grans àrees de govern municipals -presidència, serveis a les persones, urbanisme i medi ambient, i hisenda i governació- amb dos presidents i dos vicepresidents de CiU i dos presidents i dos vicepresidents d´ERC.

No hi haurà cap àrea amb president i vicepresident del mateix color polític.

Les declaracions realitzades ahir pel número 2 de CiU, Antoni Llobet, i el president local d´ERC, Ramon Fontdevila, després de la reunió mantinguda al vespre -la segona formal i de llarga durada que s´ha fet fins ara- acaben aquí.

Fontdevila i Llobet van insistir en el missatge de fer un nou govern, no apedaçar l´actual, i fer-ho de tu a tu seguint el missatge de les urnes -CiU va passar d´11 a 9 regidors i ERC de 3 a 7 representants- i la bona experiència dels sis mesos de vida del pacte d´investidura i governabilitat.

Més enllà asseguren que no hi ha concrecions. D´altra banda, la lògica permet aventurar que si Mireia Estefanell és la número 2 del govern, la seva posició s´hauria d´explicitar en l´organigrama i que li correspondria la presidència d´una de les àrees, i es dóna la circumstància que l´expressió en l´organigrama actual del poder del número 2 del govern, Antoni Llobet, és la presidència de l´àrea de presidència.

Aquesta àrea engloba promoció econòmica, comerç, ocupació, participació i també els projectes estratègics del mandat. Tampoc és un secret que el número 2 d´Esquerra és l´arquitecte Marc Aloy i que el seu àmbit competencial natural, per la seva formació, és l´urbanisme.

Hisenda semblaria natural que continués en mans del convergent Josep Maria Sala. Ni Convergència ni Esquerra han confirmat cap d´aquestes hipòtesis i mantenen que serà més endavant quan s´entrarà a posar nom a l´organigrama que tot just ara s´està configurant.