El que va ser director-gerent de l'antic Hospital General de Manresa entre els anys 1998 i 2002, Constantí Serrallonga, ha estat nomenat director general de Fira Barcelona. Ahir va prendre possessió del nou càrrec.

Serrallonga va treballar a Manresa entre el 1989 i el 2002, primer com a cap d'administració i els últims quatre anys com a director-gerent. Va viure i participar directament en l'etapa més convulsa de les fusions sanitàries. Primer entre Sant Joan de Déu i l'hospital de Sant Andreu, i va marxar quan ja estava lligada i s'estava posant en marxa la del llavors Hospital General, l'actual Sant Joan de Déu, i el Centre Hospitalari.

Tot i que era el màxim candidat a ocupar la gerència de la nova institució, que posteriorment es va batejar com a Fundació Althaia, finalment no va ser així. Serrallonga va declarar aleshores que havia pres l'opció personal de marxar. La fusió hospitalària, però, havia generat tensions.

A final del 2002 va ser nomenat conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) fins que el 2008 va ser nomenat conseller delegat del grup Àgora-Invest-Tradisa, operador logístic internacional. El juny del 2011 va ocupar la gerència de l'Ajuntament de Barcelona amb l'equip de govern de Xavier Trias. Ho va deixar quan va prendre possessió com a alcaldessa Ada Colau. També ha estat membre de la Fundació Mobile World Capital Barcelona i del consell assessor de Foment del Treball.

Serrallonga, de 50 anys, ha assegurat que pren possessió de la seva nova responsabilitat amb "il·lusió" i amb una línia continuista respecte el seu predecessor, Agustí Cordón, que ha servit "perquè Fira Barcelona sigui un referent internacional".