Ha quedat instal·lat el primer desfibril·lador dels 25 que s´aniran col·locant progressivament a la ciutat durant els propers mesos, per tal de fer de Manresa una ciutat cardioprotegida. L´aportació d´aquests desfibril·ladors (DEAS) és fruit de l´esforç i col·laboració de Rotary Club Manresa Centre i Mútua General de Catalunya, que van prendre el compromís de lliurar-los a la ciutat segons conveni signat amb l´Ajuntament el passat mes d´abril.

El primer desfibril·lador s´ha col·locat al carrer Granollers s/n (Centre Cívic Font dels Capellans ), al costat dela Pista Poliesportiva. Recordemque el projecte "Només amb un clic (Pots salvar una vida)" presentat per l´associació de veïns de la Font va ser un dels quatre projectes guanyadors presentats als pressupostos participatius, i que els 25.000 € han fet possible portar la instal·lació dels DEAS i un programa informatiu i formatiu, adreçat a persones responsables d´equipaments on es troba ubicat un d´aquests aparells o a la població en general. El programa formatiu ja es va iniciar el passat mes de novembre, amb la formació reglada de 75 persones, i està previst donar-hi continuïtat durant els propers mesos

La resta de desfibril·ladors s´aniran col·locant progressivament entre el desembre i el gener. A primers de febrer està previst fer el programa de presentació a la població en general de tot el Programa "Manresa ciutat cardioprotegida", que inclou una part informativa i divulgativa a la ciutadania i en especial a la població escolar, així com una part de formació continuada a agents de diversos àmbits de la ciutat .

Els 25 nous desfibril·ladors s´afegeixen als cinc, ja finançats per Rotary i la Mútua General, que són mòbils i estan col·locats en vehicles de l´Ajuntament (Policia Local i Protecció Civil).

A més, a la ciutat hi ha actualment 80 desfibril·ladors més: 39 a Althaia, 29 en empreses privades i altres entitats, 9 en centres d´atenció primària, i 3 en equipaments esportius municipals (estadi de futbol del Congost, complet Vell Congost i Nou pavelló del Congost).

A la presentació del primer desfibril·lador que s´ha fet a La Font dels Capellans hi han estat presents el regidor de Sanitat de l´Ajuntament de Manresa, Miquel Davins; Santi Vivancos i Joan Carles Palacios, president i past president de Rotary Club Manresa Centre; Antoni Morales, cap d´oficina del departament comercial de Mútua General de Catalunya; Josep Rueda, president de l´associació de veïns de la Font dels Capellans; i Fermí Roqueta, adjunt a la direcció assistencial d´Althaia, que ha patrocinat aquest primer desfibril·lador.