La instal·lació d'un sistema d'escales mecàniques a la Baixada dels Drets costaria 125.000 euros.

Aquesta quantitat és el 21% del cost total previst de l'obra de millora que s'ha de dur a terme a la Baixada dels Drets. Dels 709.254 euros en què el pla especial urbanístic del sector ha valorat la intervenció, 584.254 euros serien per a obres d'urbanització i la resta per a les escales mecàniques.

Aquests 709.254 euros formen part dels 2,7 milions que La Caixa està invertint al sector de la Via de Sant Ignasi en una intervenció que inclou l'enderroc de la Sala Ciutat i la urbanització de l'espai de plaça resultant per millorar l'entorn de la capella del Rapte.

També es farà una rotonda a la cruïlla del carrer de la piscina -Vidal i Barraquer- amb la Via de Sant Ignasi i s'ampliarà les voreres cap a la capella del Rapte i la plaça.

La modificació puntual del Pla Especial de la Fàbrica Nova, aprovat per junta de govern el juliol passat, feia constar la instal·lació d'escales mecàniques. El pla especial determina els objectius de la modificació i valora econòmicament les actuacions, segons consta en el el document penjat a la web municipal.