L'espai dedicat a la Manresa que va conèixer sant Ignasi té per objectiu que els turistes i pelegrins que visitin la ciutat, sobretot pensant en la celebració, el 2022, dels 500 anys de l'estada que hi va fer el fundador de la Companyia de Jesús, tinguin una excusa per arribar fins al centre comercial. Als capitells, claus de volta, escuts i àbacs que s'exposaran en aquest petit museu s'hi han afegit ara dos sarcòfags.

Igual que els elements ornamentals de Sant Domènec i del Carme que s'exposaran, els dos sarcòfags també formaven part del fons del Museu Comarcal i els ha restaurat la restauradora-conservadora Violant Bonet. Ambdós daten del segle XIV.

El sarcòfag del convent de Sant Domènec, on sant Ignasi va estar acollit un parell de vegades, és dels frares Bernat Collidera i Francesc de Sent Gust. Al lateral hi ha una inscripció en català antic dels finats, i de la data de la mort: "Calendas novembre M CCCC". Calenda és el primer dia de cada mes segons el calendari romà antic. Bonet explica que per deixar el sarcòfag preparat per exhibir-lo ha calgut consolidar la pedra, que estava "molt arenitzada", i netejar-la. Destaca que sota la capa de pols acumulada han aparegut restes de policromia de colors diferents: vermell, ocre, verd, negre...

El sarcòfag de l'església del Carme pertany a la família noble dels Talamanca. Als escuts que hi ha als laterals s'hi pot veure un arbre, una creu i una campana. Aquí, la feina de Bonet va consistir a netejar i consolidar la pedra.