El fet que la societat municipal Fòrum tingués vençut i impagat un préstec hipotecari de 879.921 euros amb Banco Santander i les dificultats per per front a 7,5 milions més de deute, han requerit dissenyar i executar una complexa operació d'enginyeria financera que inclou renegociacions amb quatre entitats financeres i l'Institut de Crèdit Oficial.

L'operació inclou la cancel.lació del préstec que Fòrum no ha pogut pagar i l'atorgament d'una nova escriptura de préstec pel valor impagat, a 15 anys i sense carència.

També l'ampliació del venciment de capitals pendents (de 5 anys en tres casos i de 3 anys en un altre) i l'establiment de carències (temps sense amortització) de 5 anys en dos casos i 2 anys en un altre.

Per acabar es concerten nous préstecs -a banda del de Banco Santander- amb Catalunya Banc, Caixabank i Banco Popular. L'operació de reestructuració del deute ha estat possible per la garantia de l'Ajuntament d'adquirir finques de Fòrum aportant 500.000 euros a l'any durant el període 2015-2019.

D'altra banda, Fòrum s'obliga a destinar íntegrament l'import de les esmentades vendes a l'amortització dels préstecs i crèdits existents amb les entitats creditores.