A partir d'aquest divendres i fins el pròxim 11 de gener, l'Ajuntament de Manresa farà una prova pilot per convertir el carrer Guimerà en una illa de vianants durant la campanya de Nadal. Això comportarà canvis en la circulació. L'accés de vehicles al passeig de Pere III pel costat esquerra, en direcció al carrer carrer Canyelles i Guimerà, es realitzarà a l'alçada de la plaça 11 de Setembre i no de la plaça Espanya com és habitual. D'aquesta forma no hi haurà trànsit de vehicles als passos de vianants entre el Pere III i plaça Espanya.

Es restringità el trànsit al Guimerà entre el carrer Canyelles i el Sant Joan Baptista de la Salle. Només hi podran accedir els veïns, busos i taxis, els vehicles de càrrega i descàrrega fins a les 12 del migdia i els serveis d'emergència. S'anul·larà la zona blava i tota la resta de vehicles es desviaran pel carrer Canyelles. El tram del Guimerà entre Sant Joan Baptista de la Salle i la Muralla, estarà restringit totalment a la circulació.

S'establirà un nou pas de vianants semaforitzat provisional que connectarà el Guimerà amb la plaça Sant Domènec. També s'ampliarà el de Sant Domènec amb el Pere III.

Pel que fa al transport públic, l'actual parada del Guimerà es traslladarà a Crist Rei; el de la plaça Espanya al Passeig davant l'edifici dels Sindicats; la L1 del Puigmercadal anirà a la carretera de Vic, davant l'edifici dels Infants; la parada del bus interurbà de plaça Espanya anirà al Passeig, entre la plaça 11 de Setembre i el carrer Sèquia en direcció a la Bonavista; i la línia 2 de la Parada tindrà la seva parada central a Sant Domènec.