La urbanització del camí de la Vall del Paradís i la polèmica que l'ha acompanyat han deixat en un segon terme les obres de millora que s'han fet, incloses en aquesta obra, al solar entre la capella de Sant Marc i el Pont Vell, al costat de l'esmentat camí.

El de la Vall del Paradís és el passatge que arriba al camí de la Cova des del Pont Vell, que és per on entren a Manresa els pelegrins que segueixen el Camí Ignasià. L'actuació s'ha fet dins del projecte Manresa 2022 per deixar la ciutat preparada de cara a la commemoració dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa. L'esmentada polèmica va venir perquè historiadors consultats per Regió7 van demanar que tot el camí fos empedrat, cosa que no ha fet l'Ajuntament, basant-se en una recerca arqueològica segons la qual només s'havia conservat empedrat on ja s'ha mantingut, i no era antic.

Abans d'enfilar aquest camí, a mà esquerra, hi ha el solar que s'ha millorat. De propietat municipal, és la continuació natural dels jardins de la capella de Sant Marc. Els cotxes hi van aparcar durant molts anys, fins que l'Ajuntament ho va prohibir, l'abril del 2013, seguint, tard, un acord de ple aprovat per unanimitat el juny de l'any anterior.