Unes 700 persones van visitar el pessebre vivent del carrer del Balç al llarg del dia d'ahir. La novetat d'aquest any és que l'itinerari es fa en sentit invers a les edicions anteriors, i tres dels quadres són ubicats a la sala gòtica de la Seu. El pessebre vivent és possible gràcies als 70 voluntaris que hi han participat. Aquest any, a més, hi ha col·laborat l'AMPA de l'Escola Joviat, a part de l'Associació de Comerciants del Barri Antic i l'entitat veïnal del barri.

El pessebre vivent que tradicionalment es fa al carrer del Balç i la Fira de Santa Llúcia que té lloc normalment a la plaça Major s'han fusionat per guanyar espai. Ahir els visitants de l'espai de productes nadalencs podien veure també parades a la Baixada de la Seu. De fet, és un emplaçament on en les anteriors edicions s'han pogut veure parades, però el dia oficial de Santa Llúcia, no el dia previ. Ahir se'n van poder veure vuit. Per harmonitzar tots els emplaçaments on estan ubicades les parades, aquest any s'ha optat per traslladar tres dels quadres del pessebre vivent a la sala gòtica de la Seu. Això obligava les persones que visitaven les representacions nadalenques a passejar per la Baixada de la Seu.

De fet, avui hi haurà més parades que s'ubicaran en aquest indret. "Demà [avui per al lector] hi haurà una dotzena de parades en aquest lloc", destacava el director de Fira Manresa, Joan Aro. En total hi ha 49 parades, una xifra similar a la de l'any passat. A més a més, el trenet que feia una volta per la zona de Manresa on ahir tenien lloc els actes prenadalencs també tenia una parada a la Baixada de la Seu.