L'eix temàtic del Campi qui Jugui, que celebra la 30a edició, el van triar el curs passat els integrants del Consell d'Infants, que, després de proposar diversos temes, van escollir la investigació científica policial atiats per l'èxit de sèries com CSI i Bones. També van proposar activitats que els responsables del Saló de la Infància i la Joventut han mirat de fer realitat adaptant-les als seus recursos. El Campi se celebrarà del 27 de desembre al 4 de gener, de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. Per tercer any consecutiu, l'escenari serà el Complex Vell Congost.

El primer dia del Campi hi haurà l'actuació de Manel Justícia, i el darrer, caravana de vehicles dels Bombers, els Mossos i altres cossos d'emergències i seguretat gràcies a la col·laboració de l'IPA (International Police Association) Bages, que prepara una sorpresa final, mentre que la resta de jornades organitzarà una activitat diària. A banda d'un eix temàtic llaminer, que inclourà una zona d'ensinistrament físic dels futurs agents secrets a les instal·lacions de l'Egiba i un laboratori, el Campi amplia les activitats exteriors. Per als menuts de 0 a 3 anys hi haurà un espai exclusiu (Microxics).

Abans d'ahir, la Judit, la Martina i la Gisela, alumnes de 6è de primària del col·legi L'Espill, i la Sabrina, de la Renaixença, van representar els nens i nenes del Consell d'Infants per explicar el procés de la seva col·laboració amb el Campi. Una col·laboració, va dir Jordi Santamaria, president de l'Associació Campi qui Jugui, que es podria repetir en properes edicions i que va néixer de la necessitat de rebre propostes noves per evitar que «les activitats sempre fossin les mateixes».

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va felicitar els 30 anys del Campi; va dir que «podem donar per bo el trasllat al Complex Vell Congost», i va posar en relleu que l'eix temàtic d'enguany l'hagi triat el Consell d'Infants, que el curs actual integren mig miler de nens i nenes de 5è i 6è de primària dels col·legis Jeroni de Moragas, Muntanya del Drac, La Salle, Vedruna, Oms i de Prat i Sant Ignasi.

94.000 euros de pressupost

La regidora de Participació i Joventut, Àuria Caus, va informar que el pressupost del saló és de 94.000 euros (4.000 més que l'any passat). D'aquests, l'Ajuntament n'aporta 57.000, els espònsors 18.000 i la resta es preveu treure'ls de les entrades (que l'any passat van recaptar 25.000 euros). El preu es manté en els 5,5 euros per als infants a partir de 3 anys i 3 per als acompanyats d'adults, amb descomptes amb el carnet del Consell d'Infants, Imagina't, el de família nombrosa i presentant la postal del Campi que arribarà a les cases.