El PSC ha retirat la moció que proposava que l´Ajuntament de Manresa felicités els alcaldes i alcaldesses del Berguedà, i amb ells, també als seus veïns i veïnes, per l´èxit d´aconseguir que la Generalitat consideri prioritari construir un nou tram d´autovia gratuïta, aquesta vegada entre els municipis de Berga i de Cercs.

La moció ha estat retirada en comprovar que cap altre grup presentava proposicions. De fet, des de fa molts anys hi ha una mena d´acord tàcit entre partits de no introduir proposicions si el ple ordinari de l´Ajuntament es convoca en període de campanya electoral. Aquest acord, a vegades, no havia estat seguit per algun grup municipal i, segons que ha precisat el president del Grup Municipal del PSC, Felip González, «per això havíem entrat a registre la nostra proposta; amb el condicionant que, si cap altre grup no presentava mocions (com així ha estat finalment), nosaltres retiraríem d´immediat la nostra proposta, com així hem fet».

Tanmateix, el PSC de Manresa manté la seva felicitació pública als berguedans i berguedanes en els mateixos termes que ho feia a la proposició.

La moció recordava que la comarca del Bages té des de fa anys una reivindicació similar -encara per resoldre- a la del Berguedà per tal de solucionar els problemes que generen els pas de més de 30.000 vehicles diaris -no només els caps de setmana- a la carretera C-55, sobretot en el seu tram entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet.