La Fundació Oms i de Prat diu que a la regió central hi ha uns dos mil nens superdotats

L'entitat manresana programa activitats per a 224 infants i joves de tot el país amb altes capacitats intel·lectuals

15.12.2015 | 12:14
Nens amb altes capacitats intel·lectuals de la Fundació Oms i de Prat participant en un taller
Nens amb altes capacitats intel·lectuals de la Fundació Oms i de Prat participant en un taller

GENÈTICAMENT INTEL·LIGENTS No hi ha un cens que indiqui el nombre de nens superdotats al nostre país, però els experts calculen que a la Catalunya Central n'hi ha uns dos mil. La Fundació Oms i de Prat, que atén 224 infants i joves amb altes capacitats intel·lectuals, treballa des de Manresa pel bon desenvolupament d'aquests nens, que de vegades no troben a l'escola un sistema educatiu que els motivi

Les comarques de la Catalunya Central tenen uns dos mil nens superdotats -o amb altes capacitats intel·lectuals- entre la població inferior a 15 anys, segons els càlculs de la Fundació Oms i de Prat, de Manresa. Els experts de l'ens especifiquen que, aproximadament, el 3% de la població infantil aprèn molt més ràpidament que la resta i que, per tant, pot ser considerat superdotat. En el conjunt del Bages, el Berguedà, l'Anoia, Solsonès, la Cerdanya i l'Alt Urgell hi ha 66.921 nens d'entre 0 i 15 anys i per tant n'hi ha uns dos mil amb altes capacitats intel·lectuals. Tot i això, el departament d'Ensenyament no disposa d'un cens o un registre per saber-ne amb exactitud la xifra i reconeix que fins fa dos anys s'havia preocupat poc per atendre les necessitats d'aquest alumnat.

La Fundació Oms i de Prat, vinculada al centre educatiu que té el mateix nom, s'encarrega de desenvolupar un programa d'atenció a nens superdotats. La director de l'ens, Gemma Vilaseca, assegura que les xifres són aproximatives perquè hi ha diferents models per determinar si un nen té o no altes capacitats intel·lectuals i altres experts situen al voltant del 6% el nombre de nens que assimilen els coneixements d'una manera fora del que és habitual. La inconcreció és el resultat de la poca atenció del món educatiu envers les necessitats d'aquests nois. Tot just fa dos anys, el departament d'Ensenyament de la Generalitat va redactar un protocol de detecció d'alumnes talentosos a instàncies d'associacions de pares amb fills superdotats de Catalunya -entitats creades precisament pel buit que hi havia a les escoles a l'hora d'atendre aquests estudiants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Unanimitat per exigir que no calgui anar fora de Manresa per tramitar el DNI

Unanimitat per exigir que no calgui anar fora de Manresa per tramitar el DNI

Els grups municipals demanen que es doti la comissaria de la Policia Nacional de més recursos

Els propietaris de més de 600 guals de Manresa no han pagat mai per tenir-los

Els propietaris de més de 600 guals de Manresa no han pagat mai per tenir-los

Les places que no tributaven i els canvis en la taxa significaran 186.000 euros més a l'any

La Vigília de Sant Lluc reuneix la professió mèdica del Bages

La Vigília de Sant Lluc reuneix la professió mèdica del Bages

Aquest vespre s'han lliurat els guardons que atorga la Junta Comarcal del Col·legi Oficial de...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema