L´Ajuntament presenta un pressupost de 76,1 milions llastrat per les sentències

És 2,1 milions superior al del 2015 per l'aportació d'altres administracions

15.12.2015 | 17:57

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, i el portaveu de l'equip de govern, Antoni Llobet, han presentat el pressupost de l'Ajuntament de Manresa per al 2016 de 76,1 milions d'euros,tal i com havia avançat aquest diari en l'edició de dimecres passat.

Les inversions sumen 6,4 milions, 285.000 euros menys que en el pressupost d'enguany i la part més important d'aquests diners són els 2,4 milions d'euros que s'hauran de dedicar a pagar sentències judicials anteriors a l'arribada de CiU al govern, el 2011, tal i com va apuntar el regidor d'Hisenda.

De fet, 3,3 milions corresponen a compromisos de mandats anteriors i als 2,4 milions de les sentències cal sumar 514.000 euros d'un préstec a la societat municipal de rehabilitació Forum, 260.000 euros de la construcció d'una nau a Bufalvent i 78.000 euros de la liquidació dels interessos d'una expropiació a l'entorn de la Seu.

Pel que fa a la resta de diners l'Ajuntament comprarà finques a Forum per valor de 500.000 euros, gairebé la mateixa quantitat es dedicarà al projecte Manresa 2022 i 400.000 euros més a la rehabilitació dels antics jutjats.

Un dels increments més destacats en termes comptables és la de transferències de capital per l'increment d'ingressos de diversos departaments de la Generalitat. A més, queda pendent la incorporació del Pla Xarxa de la Diputació.
Els impostos es mantenen pràcticament igual per la congelació de la recaptació.

Les taxes i altres ingressos creixen amb 559.000 euros,en part pel canvi de categoria d'alguns carrers en la taxa d'escombraries, que suposa un increment d'ingressos de 210.000 euros que es destinen a cobrir el cost del servei.

L'aportació a plans d'ocupació suma 2,7 milions. En el capítol de personal, a banda de la despesa imputable a plans d'ocupació i formació, creix pel pagament del 75% de l apaga de Nadal del 2012 i a un increment de l'1% de la nòmina.

S'incrementen els ajuts a l'habitatge en 50.000 euros i els ajuts a la cessió de pisos de lloguer social en 25.000 euros i les beques menjador en 34.000 euros per passar de 178 a 490 la quantitat de nens que reben la cobertura del 100% de les beques. Els ajuts escolars es mantenen en 110.000 euros i es crea una partida de 9.200 euros per col·laborar amb el transport escolar a la UAB.

Sensibilitat Social

En la seva valoració d’aquest pressupost, Llobet ha manifestat que «el pressupost del 2016 és el resultat de la confluència entre la bona gestió i la sensibilitat social». El portaveu del govern municipal ha remarcat que “aquest és el cinquè pressupost que es presenta amb restriccions pressupostàries però, malgrat tot, cada any, gràcies a una bona gestió, es continuen oferint els serveis als ciutadans i reforçant les polítiques socials”.

Llobet ha explicat que «aquests pressupostos han estat elaborats en el marc dels acords d’investidura i governabilitat entre CiU i ERC» i ha afegit que «la bona gestió dels números, i no estirar més el braç que la màniga, no és incompatible amb la prestació dels serveis sinó imprescindible per poder destinar els diners necessaris a les polítiques socials que volem fer».

El portaveu municipal ha posat l’exemple de la prestació de polítiques socials en «els ajuts socials a l’habitatge, en les polítiques per incrementar el parc d’habitatges, en l’increment de les beques menjador, en la consolidació dels ajuts escolars o la contractació de plans d’ocupació».

Finalment, Llobet ha recordat que aquest 2015, malgrat ser una any electoral, «la maquinària institucional ha seguit funcionant molt bé i s’han pogut tirar endavant els projectes amb normalitat».

Al seu torn, el regidor d’Hisenda i Governació, Josep Maria Sala, ha explicat detalladament uns comptes municipals tant en l’apartat d’ingressos com en el de despeses, una valoració global que ha qualificat de «positiva», i ha afegit que «des de la prudència, tenim certa confiança d’estabilitat i expectatives de millora per al propers anys». Sala també ha remarcat que, de fet, l’increment de pressupost prové en bona part d’ingressos d’altres destinacions, que ja es destinen a finalitats concretes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

El 2006 es va posar en marxa el protocol per atendre el més ràpid possible casos de vessaments...

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

La consellera Meritxell Borràs ha presidit aquest matí l'acte de lliurament de les claus dels...

Manresa impulsa que aturats trobin feina en el sector agrari

Qui estigui interessat a desenvolupar una carrera professional agrària pot adreçar-se al Centre...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema