Nou acord per continuar la restauració de la Seu el 2016

La nova fase inclourà un contrafort i arc botarell doble de la façana sud i la impermeabilització d'un terrat

19.12.2015 | 09:33

Ahir a la tarda es van reunir a la Seu de Manresa els representants de les quatre institucions que signen el conveni per la restauració del monument, en el marc de les reunions de seguiment que es fan habitualment. El Bisbat de Vic va convocar els representants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l´Ajuntament de Manresa per informar dels resultats obtinguts amb la intervenció feta l'any 2015, que ha consistit en la restauració de dos contraforts i un arc botarell doble de la façana sud.

Aquesta façana és la que es troba més malmesa i, per tant, requereix d'uns treballs acurats de consolidació, restauració i restitució dels elements de pedra. Els treballs han consistit principalment en la neteja i consolidació dels paraments i la restauració de totes aquelles peces de pedra que estaven més degradades, així com la restitució de les peces desaparegudes. S'han fet tres gàrgoles noves corresponents a les figures de dos bous i un lleó, i s'han fet també tres magolles noves.

Els detalls de la intervenció es van poder conèixer de primera mà en la visita d'obres que es va fer acabada la reunió i guiada per l'arquitecte Francisco Javier Asarta i l'arquitecte tècnic Jaume Soldevila.

Durant la trobada, també es va acordar continuar amb el conveni per a la restauració de la Col·legiata de Santa Maria de l´Alba que és vigent pels anys 2014, 2015 i 2016. Així, les parts van coincidir en la necessitat i en la voluntat de seguir col·laborant i tirar endavant l'addenda del conveni per al 2016 per poder afrontar una nova fase de restauració de la façana sud, que consistiria en la restauració d'un altre contrafort i arc botarell doble i la impermeabilització d'un terrat. La previsió és que es podrà procedir a la signatura de l'addenda corresponent al 2016 els primers mesos de l'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

S'investiguen nous mètodes per disminuir costos per eliminar els lixiviats, aigües contaminades...

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

El Banc dels Aliments presenta a Manresa el gran recapte, que al Bages i el Moianès tindrà 60...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema