El primer tinent d'alcalde de l'equip de govern de CiU es va asseure ahir a la cadira presidencial del ple de l'Ajuntament de Manresa per la indisposició de l'alcalde, Valentí Junyent, que arrossegava una grip, en la sessió que va aprovar el pressupost municipal per al 2016 amb els vots a favor de CiU, ERC i PSC. La CUP hi va votar en contra i tant Ciutadans com Democràcia municipal van optar per l'abstenció.

La primera presidència de Llobet d'un ple municipal arribava en una jornada especialment rellevant: la de l'aprovació del pressupost de l'Ajuntament per al 2016. El pressupost és de 76,1 milions d'euros, 2,1 milions superior a l'actual, tal com ja va avançar Regió7 en l'edició del 9 de desembre.

El nou pressupost dedica 6,4 milions d'euros a inversió, 285.000 euros menys que enguany, i d'aquests diners la part del lleó se l'emporten els fons destinats a pagar sentències judicials anteriors a l'arribada de CiU al govern, 2,4 milions.

Un altre cas singular en la presidència del ple de l'Ajuntament de Manresa es va donar el 20 de novembre del 2014, quan l'absència per malaltia de l'alcalde, Valentí Junyent, va obligar poc abans de la celebració del ple a trobar-li subs-titut. La responsabilitat va recaure sobre la que era en aquell moment primer tinent d'alcalde, Mercè Rosich, que va esdevenir així la primera dona de la qual es tingui constància que presidia un ple de l'Ajuntament de Manresa.