Ahir a la tarda poca gent s'atrevia a caminar pel mig del carrer Guimerà tot i que ja no hi havia cotxes. És la falta de costum. La circulació es restringirà durant tota la campanya de Nadal i només hi podran circular veïns, el transport públic i emergències.

L'any passat ja es va fer una actuació semblant però només els caps de setmana i els festius amb comerços oberts. Aquest any el carrer serà una illa de vianants fins al pròxim 11 de gener. El primer dia dels canvis, es van generar embussos i cues al passeig de Pere III, de Crist Rei a la Bonavista, i a tots els carrers del seu entorn.

Per fer més visibles els canvis es van instal·lar jardineres al llarg de tot el carrer. Al tram que va del Sant Joan Baptista de La Salle a la Muralla no hi pot passar cap cotxe. Una jardinera al mig del Guimerà amb tres avets, un d'ells de considerables dimensions, ho recorda.

Alguns comerciants han aplaudit la decisió, consensuada entre l'Ajuntament, la Unió de Botiguers i l'associació de comerciants del Guimerà. Altres, però, pensen que sense cotxes es perdran clients.