La dada que va fer pública l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de població a Manresa, 74.655 habitants, no afectarà el nivell de transferències de l'estat que correspon a la capital del Bages per ser una ciutat de més de 75.000 habitants.

Els 74.655 habitants que l'INE assigna a Manresa en la revisió del padró municipal a 1 de gener del 2015 no només és considerada per l'Ajuntament un error que l'Institut Nacional d'Estadística haurà de rectificar sinó que el govern municipal ha deixat ben clar que no suposarà una alteració de la categoria poblacional en la què està enquadrada Manresa.

Aquest aspecte és important perquè de la pertinença o no a la categoria de gran ciutat pengen milions d'euros de transferències de l'estat.

L'Ajuntament manté que la dada és errònia perquè primer ha de ser aprovada pel ple municipal i després tramesa a l'INE perquè faci les esmenes que consideri oportunes i, en aquest cas, la dada va ser presentada el mateix dia que es portava a l'aprovació del ple un padró de 75.163 habitants.

A més, la revisió de la categoria de gran ciutat es fa un cop cada 4 anys i els municipis romanen en ella fins que no hi ha una nova valoració.

En el cas de Manresa, la data que es farà servir per decidir si Manresa es manté o no és la de l'1 de gener del 2016.

En aquest sentit cal tenir en compte que el 17 de desembre el padró municipal era de 75.867 persones, així que l'1 de gener del 2016 estarà més a prop dels 76.000 habitants que no pas per sota de 75.000.