Sorpresa general entre els dirigents de Convergència i Esquerra Republicana, socis a Junts pel Sí (JxS) per l'empat a l'assemblea de la CUP. També membres d'aquesta formació que van participar a l'assemblea van quedar parats amb l'empat a 1.515 vots entre els partidaris del sí a investir a Artur Mas i els del no.

?Jaume Casals. Sorpresa majúscula per a l'alcalde de Navàs, un dels municipis de la regió central on la CUP governa. "Em vaig posar les mans el cap quan ens van dir que hi havia un empat. I no hi havia dubtes del resultat perquè es va recomptar fins a sis vegades", deia ahir a la nit Casals. Les assemblees locals esperen a partir demà ordres més concretes sobre quin ha de ser el funcionament exacte del mecanisme que s'ha de posar en marxa per decidir si s'envesteix Mas President de la Generalitat. "Haurem de convocar els militants de Navàs la setmana que ve per prendre una decisió per portar-la finalment a l'Assemblea Territorial, ja que de moment no tenim cap postura", destacava.

?Jordi Masdeu. El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Manresa també es mostrava sorprès. "Sabíem que hi havia diversitat d'opinions, però no que fos exactament per la meitat", manifestava un cop va finalitzar l'assemblea. Masdeu destacava que a partir d'ara s'ha de buscar "un nou mecanisme per acabar decidint la postura del partit entorn la investidura" i que "a hores d'ara encara s'ha de veure com es desencalla la situació" més enllà de la reunió que haurà de celebrar la militància de la capital del Bages i la trobada de l'ens territorial la setmana que ve. Masdeu deixava clar que l'assemblea de Manresa encara no té una postura i que "hi ha tot tipus d'opinions" entre les persones que configuren la CUP a la ciutat. Afegia que l'assemblea que va tenir lloc ahir a Sabadell havia estat "modèlica" i que s'hi havien exposat "arguments molt interessants". També considera que davant aquests resultats "inesperats", Junts pel Sí podria moure fitxa i presentar, d'una vegada, un candidat que generi "més consens" per desencallar la situació "complexa" que hi ha sobre la taula.

?Jordi Serracanta. El president Convergència Democràtica a Manresa no s'atreveix a preveure quin escenari es dibuixa ara, amb aquests resultats "inesperats" de l'assemblea de la CUP, però assenyala que s'ha demostrat que entre la militància de la formació de l'esquerra independentista "hi ha un sector molt important que dóna suport a la investidura d'Artur Mas". Serracanta preferia veure quina és la postura de Junts pel Sí abans de fer una valoració exhaustiva dels resultat de l'assemblea, però indica que "aquests processos es fan molt pesats per a la ciutadania si s'allarguen". Tot i això, el president de CDC a Manresa afegeix que la CUP té el seu funcionament intern a l'hora de prendre decisions i que "s'ha de respectar". Serracanta diu que quan va veure a les xarxes socials el resultat li va semblar "increïble".

?Ramon Fontdevila. El president d'Esquerra a Manresa, Ramon Fontdevila, considera "sorprenent" el resultat de l'assemblea. "El que no m'imaginava és un empat". Des del seu punt de vista "això no ho acabarem mai de mai, i ens va abocant a una altra mena de solució el mes de març", en referència a la possibilitat que es tornin a convocar eleccions. "ha anat així i amb això treballarem. Potser s'hauran de buscar alternatives que fins ara no hem sabut trobar".

? Lluís Oliveras. El president d'Esquerra a la Catalunya Central, Lluís Oliveras, opina que hi havia tot un país pendent d'aquesta assemblea "i al final hi ha hagut un empat i no sabem què passarà". Recorda que "mentrestant tot allò que es reivindica com el pla de xoc que ja està preparat per Junts pel Sí no es pot aplicar", i es demana si això és coherent per part de la CUP.

? David Font. L'alcalde de Gironella i responsable de Convergència al Berguedà, David Font considera que "s'està allargant excessivament el mandat del 27-S, i això no és bo per a la ciutadania ni per al país". Pensa que els dirigents de la CUP "no volen investir Mas", i que en cas contrari s'haurien buscat altres fórmules des de la primera assemblea que la formació va celebrar a Manresa el 29 de novembre. Llavors "ja hi havia una situació que es veia dividida". Per a Font, "malgrat l'aritmètica electoral", no és acceptable "que un país estigui pendent de 10 diputats que entre ells no es posen d'acord ni sembla que es posaran d'acord".