El passat dia 12 de desembre es va inaugurar l'exposició del Grup Pessebrístic de Manresa a l'Espai7 del Casino, que inclou el pessebre monumental i vint-i-tres diorames nadalencs. Des d'aleshores, ja l'han visitat més de 10.000 persones, entre les quals, en els primers dies, 310 nens i nenes dels col·legis Renaixença i Joviat, així com interns de Lledoners i diferents persones del col·lectiu d'Ampans.

El pessebre d'enguany, format per un poblat de cases hebrees, consta, al costat de les escenes bíbliques dels evangelis, com l'anunciació als pastors, el naixement i l'arribada dels Reis Mags d'Orient, multitud de detalls en la seva construcció, com ara representacions de diferents oficis antics -ferrer, fuster, ceramista, filadora, pagès, etc. També hi ha efectes especials que permeten que s'hi faci de dia i de nit, el ball dels dimonis emergint del subsol mentre surt una fumera, i un riu d'aigua corrent que mou una sínia, i pel qual circulen diversos peixos vius.

El pessebre es pot visitar fins al proper 6 de gener, de dimarts a diumenge, de 6 de la tarda 9 del vespre; el diumenge 4 de gener també estarà obert d'11 del matí a 2 del migdia.