A partir del 12 de gener funcionarà de forma permanent a la FUB2, l'antic CTM de les Bases de Manresa, el Lab 0?_6, un centre d'exploració i descoberta per a infants que al mateix temps és un espai de formació per a mestres i de recerca universitària.

Els estudis d'Educació Infantil de la UManresa (UVic-Universitat Central de Catalunya) estan posant a prova aquestes festes de Nadal el nou Lab 0_6, un espai perquè els infants d'entre 0 i 6 anys s'acostin a la ciència de manera natural.

A més, el laboratori també servirà per formar mestres d'educació infantil i impulsar projectes d'investigació sobre didàctica de la ciència a les primeres edats.

La directora dels estudis d'Educació Infantil, Montserrat Pedreira, ha destacat que el Lab 0_6 és un centre "d'exploració i descoberta", que pretén que els infants "aprenguin a fer-se preguntes i a trobar les respostes a partir de la pròpia experimentació".

El centre s'obrirà tot l'any per a escolars i famílies. El Lab 0_6 és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica a les primeres edats.

El projecte neix de l'experiència dels estudis d'Educació Infantil de la UManresa amb les activitats relacionades amb la ciència com les quatre edicions de la Fira de l'Experimentació, dirigida també a infants de 0 a 6 anys, o els Matins d'Experimentació a les escoles.

Després de l'èxit d'aquestes propostes, la direcció dels estudis ha decidit muntar un centre permanent, que es posa a prova aquestes festes de Nadal i que entrarà en funcionament a partir del 12 de gener.

La directora dels estudis, Montserrat Pedreira, ha detallat que el Lab 0_6 és un centre d'exploració i descoberta per a infants, però al mateix temps "un espai de formació per a mestres i de recerca universitària".

Segons Pedreria, els infants hi trobaran un espai on jugar, "però on totes les propostes tenen un rerefons per treballar en l'àmbit de la ciència". Un dels experiments és sobre un aparcament amb rampes que els cotxes baixen a més o menys velocitat.