La negociació que mantenen CiU i ERC per forjar el nou govern que comandarà l'Ajuntament de Manresa fins al 2019 no està tancada del tot, però, segons ha pogut saber aquest diari, ja té perfilada la fesomia del nou executiu.

El dibuix que ambdues formacions tenen sobre la taula presenta novetats com l'estrena del republicà Jaume Torras -analista informàtic i postgrau en direcció d'empreses- com a nou regidor de Governació, que s'encarrega dels temes de personal i de gestió interna perquè l'Ajuntament funcioni.

Des del 2011, Hisenda i Governació l'assumia Josep Maria Sala (CiU), que continuarà com a regidor d'Hisenda.

Qui també té molts números que mantingui la responsabilitat de ser la veu del govern és Antoni Llobet, que es considera el membre del nou executiu més experimentat per acompanyar els regidors en moments de conflicte o de dificultats per exposar l'acció de govern.

Llobet també mantindrà les regidories d'Habitatge, Ensenyament i Universitats.

Es reforça l'àmbit de serveis socials amb dues regidories, una d'Acció Social, que comandarà la republicana Àngels Santolària, i una altra de Cohesió Social en mans de l'actual regidora d'Acció Social, la convergent Mercè Rosich.