La prova pilot de convertir el tram del carrer Guimerà de Manresa en una illa de vianants entre Crist Rei i la plaça Sant Domènec que s'ha volgut experimentar aquestes festes (del 18 de desembre al 10 de gener), no acaba de convèncer. En general, els comerciants no s'hi oposen del tot, però sí a la manera com s'ha fet: diuen que no s'ha indicat prou bé, que l'aparcament queda massa lluny i que la desviació del trànsit dissuadeix els clients de fora perquè col·lapsa encara més els carrers del voltant en una època en què la circulació ja és prou complicada.

L'any passat, aquesta mesura ja es va provar els caps de setmana, però "fer-ho tan seguit més aviat ens perjudica", va explicar Marto Bretones, responsable de la botiga Mango. Diu que enguany estan tenint menys vendes que l'any passat "i no sé si ho podem atribuir tot al tall del carrer, però en certa manera sí, perquè ens pren aquell tipus de client que ve ràpid, aparca, baixa, compra i torna a marxar". El mateix opina Ramon Segu, dels establiments Miró, i més tenint en compte que "nosaltres venem un tipus de producte bastant gran, "i tant per als transportistes que volen carregar peces com per als clients, no poder venir fins aquí en cotxe és un inconvenient". A més, apunta que "alguns dies a la tarda es fan taps perquè es col·lapsen els carrers circumdants, i sabem de clients que a causa d'això ja no vénen i prefereixen comprar als afores. Estem fent una bona campanya de Nadal, però amb el carrer obert crec que encara ens aniria millor".

Alguns comerciants també lamenten que en un tram del carrer la prova s'hagi fet "a mitges". I és que entre Crist Rei i Sant Joan Baptista de la Salle el carrer és tallat excepte per a busos, taxis, veïns i vehicles d'emergència, "però això vol dir que no pots caminar tranquil·lament amb la canalla o amb el cotxet, i qui solia venir amb cotxe tampoc ho pot fer, i encara és pitjor", apunta Sara Fernández, de Punt Roma. Afegeix que "hi ha gent que ja no baixa fins aquí perquè han d'aparcar massa lluny, i als pàrquings d'aquí tampoc hi pots entrar pel carrer Guimerà. A més, alguns clients es queixen que tot plegat no està gaire ben senyalitzat".