La crisi econòmica podria haver tocat fons, i a partir d'ara sembla que toca remuntar. És el que pensen comerciants del centre de Manresa que, en general, en aquesta campanya de Nadal noten un lleuger increment de vendes o com a mínim mantenen les de l'any passat, tot i que volen esperar a veure com serà la recta final abans de Reis per fer els números definitius.

"Es comença a notar una certa millora, potser perquè venim de tants anys de crisi, però aquests dies la gent consumeix i compra per regalar", apunta Neus Uró, de la joieria Uró del carrer Guimerà de Manresa. Diu que amb la crisi "ens hem hagut d'anar adaptant amb productes més assequibles, però sembla que darrerament hi ha una petita tendència a la millora", per bé que, "en el nostre cas, les vendes de més valor se solen fer fora de l'època nadalenca".

Tot i que l'època de rebaixes encara no ha començat oficialment i no ho farà fins després de Reis, en alguns casos ja s'ofereixen promocions i descomptes per mirar d'afavorir la campanya nadalenca. Algunes botigues van explicar ahir que ja es comencen a oferir alguns descomptes "a clients assidus" mentre no arribin pròpiament les rebaixes, i d'altres, aquest any, s'han animat a fer promocions de determinats productes des del dia 29 de desembre, "i ens van bé, tot i que no tant com ens esperàvem", va explicar Yurena González, de la sabateria Querol. Tant ella com Mónica Guerra, responsable de Sunglass Hut, són partidàries de l'experiència que aquests dies ha tancat al trànsit el carrer Guimerà. "Hem notat que hi ha una mica més de moviment", coincidien a dir totes dues, "tot i que per festes sempre n'hi ha". En canvi, Núria Ferrer, de calçats Vives, diu que les vendes "ens van una mica pitjor", i haver tallat el carrer "no ens ha fet notar res".