La Comunitat de Sant Egidi de Manresa centrarà bona part de les seves activitats d'aquest any en accions a favor dels refugiats. És una consigna a nivell internacional de l'entitat que també es durà a terme a Manresa, segons ha explicat a Regió7 David Salas.

La comunitat proposa emetre visats humanitaris per a les persones que volen sortir del país a causa dels conflictes bèl·lics. "Són refugiats que nosaltres coneixem i que en aquests moments pateixen una gran vulnerabilitat", assegura. Procedeixen majoritàriament de Síria, Eritrea, Somàlia, Afganistan i Pakistan.

"Amb el visat humanitari podrien arribar legalment i ordenadament a Europa", remarca Salas, de forma que és un "sistema amb el qual tothom hi surt guanyant". No estarien en mans de màfies, ni haurien de córrer el risc d'anar en pasteres. "No hi hauria més Ailans a la platja", en referència al nen sirià mort a Turquia, remarca.

La Comunitat de Sant Egidi es faria càrrec del viatge, de l'acollida i també de l'escolarització dels refugiats. A Manresa, per exemple, ja disposa d'una escola per la Pau on fa cursos de català i castellà per a nouvinguts. "Procuraríem per la seva integració", i a més a més no tindria cap cost per als governs.

Aquests dies de festes la comunitat ha dut a terme col·lectes a tots els llocs on té seus i on porta a terme les seves activitats. També es poden fer al número de compte ES 56 2100 5000 51 02 0002697.