Amb el tortell de Reis encara a la panxa, més de 150 persones es van concentrar ahir a la tarda davant l'església de Crist Rei de Manresa per llançar un missatge clar: "No volem eleccions; volem govern; volem acord. El nostre treball i el nostre vot no es llencen".

La convocatòria l'havien fet poques hores abans les assemblees comarcals del Bages i del Moianès de l'ANC que s'havien reunit a Sant Joan de Vilatorrada.

Algunes ciutats, com Barcelona o Girona, faran avui les concentracions per exigir als diputats dels partits independentistes un acord que desbloquegi la investidura d'un President de la Generalitat i la formació d'un govern que tiri endavant el procés sobiranista.

Hi havia banderes estelades, bufandes quadribarrades, bengales i crits d'independència, però la consigna que més es va escoltar va ser la de "volem govern".

Primer va prendre la paraula el vocal de l'ANC Josep Emili Puig, que va agrair la mobilització amb tant poc temps i el fet que hi hagués representació de tota la comarca.

Després va voler deixar clar que l'esperit de la trobada era fer arribar des del carrer el missatge als diputats dels partits independentistes que "volem acord, govern i que el procés tiri endavant". També va explicar que en cap cas l'ANC ha demanat a Artur Mas que faci un pas enrera.