El regidor d'Universitats i Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet; el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, i la directora dels estudis d'Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa, Montserrat Pedreira han presentat aquest dimarts a la comunitat educativa el Lab 0_6, ubicat a l´edifici FUB2, que promourà activitats per incentivar l´interès per la ciència en els infants de 0 a 6 anys.

El Lab 0_6 organitzarà accions formatives adreçades tant a futures mestres com a mestres en actiu interessades en l´educació científica i desenvoluparà accions de recerca i investigació sobre didàctica de la ciència a les primeres edats.

El Lab 0_6 és un centre pioner a Catalunya per la seva doble condició d´espai per a la divulgació científica a la població infantil i d´iniciativa vinculada a la universitat, la qual cosa ofereix unes condicions òptimes per aprofitar al màxim la simbiosi entre coneixement i reflexió teòrica, d´una banda, i aplicació pràctica, de l´altra.

La directora dels estudis d´Educació Infantil d´UManresa, Montserrat Pedreira, ha explicat que el Lab 0_6 vol posar de relleu la importància de la ciència en el dia a dia de les persones, també a les primeres edats. Per això, afegeix, «volem acostar el coneixement científic als infants des de ben petits, ja que la ciència és un motor de canvi i progrés de les societats humanes. Hem d´estimular la seva curiositat natural i incentivar la seva intervenció raonada sobre la realitat, ja que d´aquesta manera podran comprendre millor el món. Hem d´oferir-los oportunitats d´aprenentatge i experimentació que despertin el seu interès i motivació pel món científic».