La FUB inaugura un centre d´educació científica per a infants de 0 a 6 anys

Promou activitats per incentivar els processos de descoberta

13.01.2016 | 11:17

El regidor d'Universitats i Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet; el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, i la directora dels estudis d'Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa, Montserrat Pedreira han presentat aquest dimarts a la comunitat educativa el Lab 0_6, ubicat a l´edifici FUB2, que promourà activitats per incentivar l´interès per la ciència en els infants de 0 a 6 anys.

El Lab 0_6 organitzarà accions formatives adreçades tant a futures mestres com a mestres en actiu interessades en l´educació científica i desenvoluparà accions de recerca i investigació sobre didàctica de la ciència a les primeres edats.

El Lab 0_6 és un centre pioner a Catalunya per la seva doble condició d´espai per a la divulgació científica a la població infantil i d´iniciativa vinculada a la universitat, la qual cosa ofereix unes condicions òptimes per aprofitar al màxim la simbiosi entre coneixement i reflexió teòrica, d´una banda, i aplicació pràctica, de l´altra.

La directora dels estudis d´Educació Infantil d´UManresa, Montserrat Pedreira, ha explicat que el Lab 0_6 vol posar de relleu la importància de la ciència en el dia a dia de les persones, també a les primeres edats. Per això, afegeix, «volem acostar el coneixement científic als infants des de ben petits, ja que la ciència és un motor de canvi i progrés de les societats humanes. Hem d´estimular la seva curiositat natural i incentivar la seva intervenció raonada sobre la realitat, ja que d´aquesta manera podran comprendre millor el món. Hem d´oferir-los oportunitats d´aprenentatge i experimentació que despertin el seu interès i motivació pel món científic».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema