Miquel Davins, el regidor d'Unió exclòs del nou equip de govern de Convergència i ERC, ha expressat a aquest diari el seu desacord amb la remodelació que el deixa sense les carteres de Sanitat i Gent Gran i s'ha mostrat convençut que en el nou executiu "hi hauríem pogut cabre tots".

Davins té dedicació exclusiva i rep un sou de 3.456 euros bruts al mes que ara es veurà reduït de forma molt important.

Davins, que és el president comarcal d'UDC, ha assegurat a Regió7 que continua anant al despatx i desenvolupant les seves funcions i que així ho farà fins que li sigui comunicat oficialment la seva destitució.

Quan això passi "caldrà decidir si em mantinc al grup municipal o passo a ser un regidor no adscrit. En aquest cas", ha afegit, "continuaré formant part del ple municipal, faré les intervencions a les sessions plenàries que consideri oportunes i votaré en conseqüència".

CiU va aconseguir en les eleccions municipals del mes de maig 9 regidors -dos dels quals el president comarcal d'UDC, Miquel Davins, i la presidenta local d'Unió, Olga Sánchez- i ERC, 7. Amb el trencament de la federació entre Convergència i Unió al país, Sán-chez va deixar primer el càrrec i després la militància a Unió i Davins va mantenir tant una cosa com l'altra. Amb un pacte que s'ha plantejat explícitament com una coalició de govern entre CDC i ERC, l'únic representant d'Unió Democràtica que quedava ha estat exclòs i les seves regidories seran assumides per la convergent Mercè Rosich.

Davins ha afirmat que, malgrat que reconeix que la remodelació de l'executiu es troba entre les prerrogatives de l'alcalde, "no hi estic d'acord, malgrat que si el pacte amb Esquerra passa per aquí no em queda més que respectar-ho".