Agrocultura, l'única revista tècnica especialitzada en producció agrària ecològica i agroecologia en català, que publica l'associació manresana L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, ha estrenat aquest hivern la secció Cultiu-Alimentació-Salut, a càrrec de la nova col·laboradora Rosa Torras.

L'objectiu de la nova secció és reivindicar la necessària qualitat de l'alimentació, tant a través de productes d'alta qualitat com són els ecològics com també d'una dieta saludable per a les persones i el medi. És a dir, aliments que la terra del nostre àmbit geogràfic pugui aportar mantenint al mateix temps la seva salut productiva i l'equilibri de l'entorn.

Agrocultura es pot adquirir en format paper a www.associaciolera.org/botiga i en format digital a iQuiosc.cat. Es distribueix per subs-cripció per 17 euros/quatre números i alguns articles de números anteriors es poden descarregar gratuïtament a www.agrocultura.org i a www.associaciolera.org.

El número d'hivern, el 62 de la publicació, inclou una entrevista a Vanesa Freixa, ànima de l'Escola de Pastors de Catalunya. Una dona que toca de peus a terra, s'adona de la difícil realitat dels ramaders del nostre país, però no per això deixa de treballar perquè la nova pagesia que arriba faci més bona feina i tingui millor qualitat de vida.

A la secció "Amb el peu al tros", la revista visita Emili Aguilera al Graner de Cornet per conèixer com ha sabut trobar l'equilibri entre la gestió dels camps, l'aprofitament per a pastura del bosc i el seu ramat de vaques i vedells de carn. Jaume Brustenga explica com fer empelts d'aproximació, que permeten curiositats com ara empeltar castanyer damunt d'alzina. Les dificultats de les plantes per assimilar el calci, que pot donar lloc a fisiopaties com el cul cagat del tomàquet, el picat de l'enciam o el rovell de la capsa de la carxofera, és l'article de Sanitat vegetal, signat per l'assessor en producció ecològica Borja Camí. Altres temes són el disseny dels boscos comestibles i l'ús de les gramínies en jardineria.