La CUP no creu que l'entrada d'ERC al govern de l'Ajuntament de Manresa possibiliti "cap mena de gir social", ja que els diversos governs en què han participat CDC i ERC a la ciutat han dut a terme polítiques molt similars a les actuals.

Segons la Candidatura, l'acord no comporta "una voluntat real de canvi, com ha quedat palès en l'aprovació conjunta del darrer pressupost, absolutament continuista amb els que CiU ha fet els darrers 4 anys".

La candidatura rupturista dóna per fet que l'entrada d'ERC tindrà un impacte "molt petit" en la política municipal, ja que des de l'inici de mandat, CiU i ERC han funcionat com un govern de facto en què "Esquerra s'ha limitat a un paper d'acompanyament de les decisions de Convergència".

Tot i no entrar a valorar un a un els canvis interns a les regidories, la CUP ha manifestat el seu temor que les modificacions obeeixin més a "dinàmiques internes i partidistes que no pas a les necessitats reals dels serveis". La candidatura confia que l'atomització de responsabilitats no acabi repercutint, com altres vegades, "en un pitjor servei a la ciutadania".