L´Ajuntament de Manresa preveu obrir una consulta entre veïns i comerciants del carrer d'Àngel Guimerà per tal de valorar la prova pilot que, durant les festes de Nadal, ha convertit l'espai en una illa de vianants. L'objectiu, explica el consistori, és que es puguin debatre aportacions i propostes abans de decidir el futur de la circulació en aquesta via.

La prova pilot entre el 18 de desembre i 11 de gener va convertir el carrer Guimerà en un illa de vianants, donant continuïtat peatonal fins al centre històric. La circulació restringida al trànsit general de vehicles tenia com a objectiu incentivar i dinamitzar l´activitat comercial i, alhora, facilitar ls mobilitat dels vianants i de transport públic en unes dates tant concorregudes com són les nadalenques.

Menys busos i sense incidències

El número d´autobusos diaris que han circulat per carrer Guimerà s´ha reduït de 158 a 93 durant el període de prova. A l´espera del resultat de l´enquesta als usuaris de transport públic urbà i de les dades d´utilització del servei de bus durant el mes de desembre, tot i el trasllat de parades no hi ha hagut especials incidències i s´han assolit els habituals temps de trajecte de qualsevol període de l´any.

Pel que fa als autobusos interurbans, s´ha rebut queixes de la línia Santpedor-Manresa, on tot i tenir prevista i senyalitzada la parada al Passeig Pere III, aquesta es va realitzar a l´Estació de Busos per decisió de l´operador.

L´Ajuntament de Manresa i l´Ajuntament de Santpedor van comunicar aquest fet a l´empresa per tal d´incidir en que fes la parada del Passeig, per apropar els usuaris al centre sense necessitat de transbord.

Sense incidències en seguretat viària

S´ha de destacar també que en matèria de seguretat viària, al llarg d´aquest dies i en concret en la zona de més pressió de trànsit del centre de la ciutat, Ctra. de Vic, Muralla, Passeig Pere III i Guimerà, no s´han produït incidències destacables.

Un dels objectius de l´ajuntament en matèria de mobilitat i comerç persegueix l´ampliació de zones per a vianants i el foment de transport públic cercant carrers i espais públics amables que afavoreixen la vida pública, la dinamització comercial i la relació entre la persona i el seu entorn .

Agraïment a la col·laboració i el civisme

Finalment, l´Ajuntament de Manresa ha agraït la participació, la col·laboració i civisme dels veïns del sector, dels manresans en general i aquells que ens han visitat al llarg d´aquests dies pel fet que s´han seguit les indicacionsde la senyalització provisional, i també a les activitats afectades, en concret comerços, pàrquings, distribuïdors, transportistes, serveis de bus i taxis.