Amb l'eslògan "La sort de donar sang", fins al 22 de gener es fa als principals hospitals de Catalunya una marató de donants per recuperar les reserves després de les festes de Nadal. A Manresa, tindrà lloc dimecres vinent, d'11 del matí a 3 de la tarda i de 4 de la tarda a 8 del vespre. L'objectiu és fer cent donants les vuit hores que durarà.

Adreçada als usuaris i professionals de l'Hospital de Sant Joan de Déu, on té la seu el Banc de Sang, a Manresa la campanya es farà del 18 al 22 de gener. Per ara, una vuitantena de persones han demanat hora per donar sang. També aniran a donar-ne alumnes dels instituts de Manresa, als quals s'ha anat a explicar la campanya. Mentre que a Catalunya és el tercer cop que es fa, a la capital del Bages és el segon perquè l'any passat va coincidir amb el trasllat del Banc de Sang a l'actual seu.

Els voluntaris de l'hospital faran promoció de la campanya; dos alumnes de la Joviat també en faran a través de les xarxes socials, i a les safates de menjar de l'hospital uns salvaplats també la promocionaran. Dimecres, a les 12 del migdia, s'inaugurarà la marató amb la presència, entre d'altres, de ciutadans per als quals rebre sang ha estat primordial per continuar vivint. És el cas de la persona entrevistada en aquesta pàgina.