L'Associació de Veïns del Barri Antic demanarà a l'Ajuntament de Manresa que habiliti quatre solars de titularitat municipal, i que ara està a mans de l'empresa pública Fòrum, com a zona de passeig i d'oci.

Es tracta d'uns espais situats entre la Muralla de Sant Francesc i la plaça de Gispert que en aquests moments estan tapiats i s'han convertit -alguns- en petits abocadors on s'hi llença material de tot tipus. Solars que donen una imatge degradada a aquest sector del barri i que els veïns volen que passin a formar part de l'espai públic mentre no s'hi edifiqui.

Es tracta de quatre parcel·les de diferents dimensions i la més petita és als entorns de la Muralla de Sant Francesc i fa menys de 200 metres quadrats. La més gran és ubicada al carrer de la Mel i és on l'entitat veïnal vol que es converteixi en un espai on els nens puguin jugar i els més grans tinguin horts urbans. "Hi ha molts nens al barri i pertanyen a un sector de població que no tenen un espai específic per a ells. Per aquest motiu creiem que s'hi podrien instal·lar unes porteries i unes cistelles per estar-hi a les hores d'esbarjo i evitar que juguin amb la pilota en places, com passa ara, on comparteixen espai amb adults que potser estan passejant tranquil·lament", indica la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri Antic, Anna Martínez.