Els Mossos van detenir dissabte a la tarda un veí d'Artés de nacionalitat eslovaca, Peter C., de 35 anys, acusat d'haver agredit de forma gratuïta un vianant d'avançada edat a Manresa. El detingut ja té nombrosos antecedents per robatoris i delictes violents, entre els quals l'agressió a set mossos d'esquadra a l'exterior d'un bar de Manresa. L'any passat va ser condemnat a dos anys de presó per haver robat amb violència en un habitatge de la ciutat, però se li va suspendre l'ingrés amb la condició que no tornés a delinquir.

Els fets de dissabte, segons fonts policials, van tenir lloc a les 6 de la tarda a la plaça de Crist Rei. L'acusat acabava de participar en una baralla i, quan fugia, va donar un cop de puny, sense motiu aparent, a un vianant d'edat avançada. L'home, segons el SEM, va resultar ferit de caràcter menys greu i va ser traslladat per una ambulància convencional a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Peter C. ja va ser detingut el febrer del 2014 per haver agredit set mossos davant d'un bar del Poble Nou de Manresa, després d'haver-hi protagonitzat una baralla. En aquelles mateixes dates, també va ser detingut per haver robat tots els elements metàl·lics que havia trobat en una casa d'Avinyó, incloent-hi fogons, cassoles i plaques elèctriques. Uns mesos després, el maig del 2014, va ser denunciat pel seu germà per una agressió en un domicili familiar de Manresa.

Finalment, el febrer del 2015 va ser condemnat a dos anys de presó pel Jutjat Penal 1 de Manresa per un robatori amb violència que havia comès l'agost del 2013. L'home va agredir els dos inquilins d'un pis de Manresa a qui reclamavas droga i va acabar robant una guitarra. En el moment de la sentència, encara no tenia antecedents penals, ja que la resta de casos encara no han estat jutjats. Per aquest motiu, la pena de presó, com que no era superior als dos anys, va quedar suspesa amb la condició que no tornés a delinquir.