L´Ajuntament rep 400.000 euros per rehabilitar els antics jutjats

El conegut, també, com a palau del Bisbe concentrarà les dependències que tenen repartits per Manresa diversos departaments de la Generalitat. Les obres aniran a càrrec del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

19.01.2016 | 18:00
Façana de l´edifici dels antics jutjats, a l´esquerra de la Baixada de la Seu
Façana de l´edifici dels antics jutjats, a l´esquerra de la Baixada de la Seu

La Generalitat de Catalunya ha transferit a l'Ajuntament de Manresa la quantitat de 400.000 euros, corresponents a l'u per cent cultural per al patrocini de la restauració de béns culturals, una quantitat que es destinarà al projecte de rehabilitació de l'edifici dels antics jutjats, que concentrarà les dependències que diversos departaments de la Generalitat tenen a la ciutat.

Segons consta en el conveni signat recentment entre Generalitat i Ajuntament, la quantitat esmentada servirà per finançar el Projecte Bàsic i d'Execució, l'Estudi de Seguretat i Salut i també una part del cost de les obres de rehabilitació, la direcció d'obra, el control de qualitat i la coordinació de seguretat i salut. Les obres aniran a càrrec del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

L'octubre passat, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, van signar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat per a la rehabilitació de l'edifici dels antics jutjats. L'objectiu és que l'edifici, conegut també com a palau del Bisbe, aglutini tots els serveis de l'administració catalana a Manresa, per tal d'optimitzar al màxim l'estructura territorial de l'Administració de la Generalitat i millorar la gestió i la prestació del servei al ciutadà, que podrà fer tots els tràmits en una única seu.

Es tracta d'un conjunt edificat a finals del segle XVII, situat a la Baixada de la Seu, en ple barri antic de Manresa i a mig camí entre l'Ajuntament i la Seu, un tram monumental i històric de la ciutat.

L'edifici acollirà els departaments amb representació territorial a Manresa: la Delegació Territorial del Govern, els Serveis Territorials d'Interior i de Territori i Sostenibilitat, la Regió Sanitària del CatSalut, el Servei Regional de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Regió Sanitària Central del Servei Català de la Salut. Posteriorment, el Govern aprovarà els acords organitzatius necessaris per procedir a l´adequada posada en funcionament del nou edifici.

Per garantir el compliment de l'acord, es crearà una comissió de seguiment integrada per 3 representants de cada part, i el conveni signat serà vigent fins a l'entrada en vigor de l'edifici com a seu corporativa de l'administració de la Generalitat a Catalunya.

El trasllat es fa a partir dels bons resultats assolits amb el model de gestió integrada que des de l'any 2010 funciona a l'edifici de l´Administració de la Generalitat a Girona i que es traslladarà també a Tortosa, on ja s'està construint la nova seu que concentrarà tots els Serveis Territorials de les Terres de l'Ebre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema