La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha fet públiques les dues mocions que presentarà al ple municipal del dijous 21. La primera proposició de la candidatura rupturista demana que l'ajuntament de Manresa s'adhereixi a la Xarxa de Municipis per l´Economia Social i Solidària, una iniciativa sorgida a partir de la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, que es va plasmar en la creació de la Xarxa, el mes d'octubre passat a Badalona.

La moció, a part de l'adhesió a la Xarxa, demana que l'ajuntament es comprometi a "posicionar l'economia social i solidària com el motor primer de desenvolupament local i d'arrelament amb la ciutat". Amb aquest objectiu, la proposició demana que es proporcioni "un fonament jurídic per formalitzar i assegurar la col·laboració entre l'Ajuntament de Manresa i l'economia social i solidària, la qual cosa implica garantir a llarg termini i de forma estable recursos suficients al sector, així com buscar mecanismes de formació continuada en aquest àmbit pels i les tècniques de promoció econòmica."

Contra el Suprem

La segona moció de la CUP vol que l'ajuntament condemni la decisió del Tribunal Suprem que va anul·lar l´absolució dels ciutadans que el juny de 2011 van encerclar el Parlament. La proposició recorda que la decisió del Tribunal Suprem contra una sentència exculpatòria implica la

condemna a vuit d´aquests ciutadans a vuit anys de presó, i recorda que "les anul·lacions de sentències absolutòries només es poden fer mitjançant la repetició del judici, condició indispensable per no vulnerar la llei i que malauradament no s'ha respectat".

La CUP entén que "la sentència s'emmarca dins d´una campanya profunda de criminalització dels moviments socials que protesten contra l´ofensiva retalladora de drets i llibertats", i per tant demana que l'ajuntament "condemni la decisió del Tribunal Suprem i demani la seva rectificació immediata".