Antoni Llobet (Manresa, 1965) torna a ser el polític de les comarques centrals amb més pes dins el Govern de Catalunya.

L'executiu presidit per Carles Puigdemont comptarà amb Llobet per exercir les funcions de secretari de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament, el que significa actuar de número 2 -conjuntament amb la secretària general, Maria Jesús Mier- de la consellera Meritxell Ruiz.

Llobet havia estat el mandat passat director general de Centres Públics del departament i ara fa un pas més dins l'organigrama.

Si fins ara la seva tasca era controlar el continent dels centres educatius públics -nous equipaments i grups- ara assumirà la responsabilitat de marcar directrius polítiques en el camp educatiu pel que fa tant als itineraris curriculars com al compliment de les normatives legals que els emmarquen.

No deixarà l'Ajuntament

El fitxatge no comportarà la seva sortida del govern de l'Ajuntament de Manresa, del qual és un dels pilars, però sí que implicarà modular la seva dedicació per fer les dues tasques compatibles.

Llobet és actualment portaveu del govern i regidor d'Ensenyament, d'Universitats i d'Habitatge i tot indica que alguna d'aquestes responsabilitats caldrà que sigui replantejada. S'ha donat la circums-tància que la configuració del nou executiu de la Generalitat ha coincidit amb la formalització de la coalició de govern a l'Ajuntament de Manresa entre Convergència i Esquerra, i això ha tingut efectes col·laterals.