Unió Democràtica ha passat de ser partit de govern a competir en vots amb el partit animalista. A Manresa a les últimes generals del desembre tan sols va aconseguir el doble de vots que el PACMA. Unió, que es presentava per primera vegada en solitari en unes generals en la història recent, va obtenir 689, mentre que el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal en va aconseguir 352. Onze formacions polítiques es van repartir els vots dels 34.909 manresans que van anar a votar el 20-D. A la circumscripció de Barcelona s'hi van presentar 15 partits.

Darrere de les formacions majoritàries, totes amb més de 3.000 vots, s'hi van situar Unió i el PACMA. A molta distància van quedar Recortes Zero-Grupo Verde, amb 61; el Partit Comunista del Poble de Catalunya, amb 38 i Unión Progreso y Democracia, amb 37. A Manresa les eleccions generals del 20-D les va guanyar Democràcia i Llibertat, la marca de Convergència, amb el 24,06% dels vots, seguida d'Esquerra (21,82%); En Comú Podem (18,96%); Partit dels Socialistes de Catalunya (13,47%); Ciutadans (8,88%) i el Partit Popular (8,76%).

Exercici aritmètic

Fent un exercici purament aritmètic, aquests resultats haurien variat la composició de l'Ajuntament de Manresa si es traslladessin a unes eleccions municipals. A grans trets, CDC i ERC tindrien menys regidors tot i que entre tots dos mantindrien la majoria absoluta; Unió desapareixeria del mapa -fins ara tenia un regidor a l'equip de govern-; Podem seria la tercera força política i el PP, que va perdre els 3 regidors que tenia a l'últim mandat, continuaria al ple municipal.