La Generalitat posa 400.000 euros per concentrar delegacions als antics jutjats

Els diners serviran per finançar projectes, l'estudi de seguretat i una part del cost de les obres

25.01.2016 | 07:49
Trasllat dels vells jutjats de la Baixada de la Seu, l´any 2009
Trasllat dels vells jutjats de la Baixada de la Seu, l´any 2009

La Generalitat ha transferit a l'Ajuntament de Manresa 400.000 euros que es destinaran a fer possible la rehabilitació de l'edifici dels antics jutjats, que concentrarà les dependències que diversos departaments de la Generalitat tenen a la ciutat.

Els diners formen part dels 1,7 milions d'euros que la Generalitat té pendents d'invertir amb aquest objectiu des del 2013.

L'edifici acollirà departaments amb representació territorial a Manresa com la Delegació Territorial del Govern, els Serveis Territorials d'Interior i de Territori i Sostenibilitat, la Regió Sanitària del CatSalut, el Servei Regional de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Regió Sanitària Central del Servei Català de la Salut.

Segons consta en el conveni signat recentment entre la Generalitat i l'Ajuntament, aquesta quantitat servirà per finançar el Projecte Bàsic i d'Execució, l'Estudi de Seguretat i Salut i també una part del cost de les obres de rehabilitació, la direcció d'obra, el control de qualitat i la coordinació de seguretat i salut.

Els diners corresponen a l'u per cent cultural de les obres de desdoblament de l'eix Transversal (C-25). Les obres aniran a càrrec del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

Seu única

L'octubre passat, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, van signar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat per a la rehabilitació de l'edifici dels antics jutjats. L'objectiu és que l'edifici, conegut també com a palau del Bisbe, aglutini serveis de l'administració catalana a la capital del Bages, per optimitzar al màxim l'estructura territorial de l'administració de la Generalitat i millorar la gestió i la prestació del servei al ciutadà, que podrà fer tots els tràmits en una única seu.

Posteriorment, el Govern aprovarà els acords organitzatius necessaris per procedir a l'adequada posada en funcionament del nou edifici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema