Al Parc Ambiental de Bufalvent han començat les obres d'adequació de l'espai de 8.000 m2 que es preveu que permeti encabir durant 3 anys els residus que arriben al dipòsit controlat.

Les obres que es porten a terme estaran enllestides a mitjan any.

La intervenció per adequar una nova fase del dipòsit s'emmarca en les tasques rutinàries de l'equipament. Cada 2 o 3 anys cal segellar una zona que ja ha quedat plena de deixalles i obrir-ne una de nova dins els terrenys que ja formen part del parc ambiental i que estan reservats a dipòsit.

Aquesta acció no comporta una ampliació de l'espai del parc ni el creixement de la zona oberta del dipòsit plena de deixalles, ja que quan s'obre una nova fase se segella l'antiga, que queda tapada i regenerada paisatgísticament.

Al dipòsit controlat de residus del Parc Ambiental de Bufalvent, hi arriben cada any 50.000 tones de residus municipals. Són aquelles deixalles que no han estat dipositades als contenidors de selectiva i que, per tant, no es podran reaprofitar ni valoritzar. Al dipòsit, aquests residus són escampats i compactats en un vas prèviament preparat i impermeabilitzat, i finalment la zona queda segellada i es regenera paisatgísticament.

Perquè les deixalles puguin ser tractades amb total seguretat ambiental al dipòsit, cal una preparació inicial, per deixar el vas ben adequat per quan comencin a arribar els camions.

Es comença preparant el ter-reny, com si s'anés a construir una carretera. S'ha de fer una excavació, donant forma al vas del dipòsit, i treure totes les terres sobrants, que es guarden per utilitzar posteriorment en l'explotació diària del dipòsit o en el moment de la seva clausura.